Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Babysvømming

Babysvømming - et vanneventyr!


Hva er babysvømming?

Vann er deilig! Vi skaper et miljø der foreldre og barn føler trygghet, har bevegelsesfrihet og harmoni. Babysvømming er så mye mer enn et bad. Vi fokuserer på relasjonen mellom baby og foreldre for å bygge opp trygghet, tillit og glede. Aktivitetene i vannet er motorisk og sensomotorisk utviklende, og stimulerer den sosiale utviklingen. 

Babysvømming handler om lek, glede, samvær og fortrolighet. Samvær mellom baby og foreldre, og mellom andre småbarnsfamilier. En fantastisk måte å være sammen på for både voksne og barn!

Aktivitetene tilpasses etter barnets alder og modning. Vi legger vekt på samarbeidet mellom foreldre og instruktør for å gi barnet de beste forutsetninger for utvikling. Barnet er hele tiden i fokus og skal trives og ha det bra i vannet.

Babysvømming drives i varmtvannsbassenger og temperaturen skal være mellom 32-34 grader. Et godt sted å være, uten krav og vekk fra hverdagens stress.

Vannet gir barnet mange spennende opplevelser og erfaringer. Barnets egen nysgjerrighet og utforskertrang stimuleres og gir barnet tidlig vanntilvenning. Vanntilvendte barn får en herlig følelse av frihet og mestring. Når barnet er trygt i og under vann, lærer det seg raskere å svømme på en naturlig måte.

Babysvømming skal alltid være på barnets premisser. Det er barnets nysgjerrighet som skal drive det til å prøve nye øvelser. Man skal aldri tvinge eller forsere barnets utvikling. Da får vi ofte motsatt av ønsket effekt, og fortroligheten som skal være mellom barnet og de voksne blir borte. Babysvømming handler ikke om prestasjon eller konkurranse.

Kursene er inndelt etter barnets alder. De yngste kan starte hos oss etter fylte 8 uker dersom de er født til termin og kroppsvekten er over 4,5 kg. Det er ingen forutsetning å starte tidlig på babysvømming. Oppstart er mellom 8 uker og 2 år.

Mål for babysvømming:

  • Tidlig utvikle vannglede
  • Respekt og trygghet for vann
  • Utvikle evnen til selvberging

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2022 Aquasafe DA

Logg inn